Om BCF Agatha

Om Oss

Bröstcancerföreningen Agatha Skaraborg är en stödförening för Dig som drabbats av bröstcancer och för dina anhöriga. Vi är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden sammanslutning vars medlemmar i huvudsak består av kvinnor som själva har eller haft bröstcancer.  För närvarande har vi 224 st medlemmar varav 23 män. Vi är anslutna till BRO, Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation.

 

 

Syftet med föreningen

-är i första hand att ställa upp för varandra. Att vara tillsammans och känna gemenskap med andra som delar samma erfarenhet ger styrka och uppmuntran. Vi anordnar föreningsmöten med föreläsare som behandlar ämnet bröstcancer. Vi samverkar också med läkemedelsföretagen som hjälper oss att få bra föreläsare till våra "Temakvällar bröstcancer". Föreningen hjälper också till att samla in pengar till bröstcancerforskningen genom försäljning av "Rosa Bandet"-relaterade produkter. Vi ordnar trevliga aktiviteter och intressanta informationsmöten,  julfest m.m. Ett bra samarbete med bröstenheterna i Skaraborg och sjukvården i övrigt är för oss en viktig tillgång.

 

Vad får jag ut av detta?

 

Gemenskap

 

 Syftet med föreningen

-är i första hand att ställa upp för varandra och vara tillsammans. Att vara tillsammans och känna gemenskap med andra som delar samma erfarenhet ger styrka och uppmuntran. -Vi anordnar föreningsmöten med föreläsare som behandlar ämnet bröstcancer. -Vi samverkar också med läkemedelsföretagen som hjälper oss att få bra föreläsare till våra "Temakvällar bröstcancer". -Föreningen hjälper också till att samla in pengar till bröstcancerforskningen genom försäljning av "rosa bandet"-relaterade produkter, ordnar trevliga aktiviteter och intressanta informationsmöten, Resor, SPA-dagar,  Yoga, Caféträffar, Julfest m.m. Ett bra samarbete med bröstenheterna i Skaraborg och sjukvården i övrigt är för oss en viktig tillgång.  

 
 
 
Stöd och tid för att lyssna

Ibland kan det kännas bra att få tala med någon som gått igenom samma sak och vet vad det innebär. Bcf Agatha har utbildade kontaktpersoner som själva har behandlats för bröstcancer. De har sekretess.

Stöd/Kontaktpersoner

Inger Mattsson Ask, Ansvarig

Tel. 0510 - 15401

inger.mattsson.ask@bcfagatha.se

 

Inger Franzén

Tel. 0703 - 72 55 08

inger.franzen@bcfagatha.se

 
 

Historik

Bröstcancerföreningen Agatha i Skaraborg startades i mars 2003. Februari 2003 samlades några kvinnor Hantverkshuset, Mariestadsvägen i Skövde. Ingrid Kössler från BRO i Stockholm var på besök och blev intresserad av att starta en Cancerförening.

En interimstyrelse tillsattes och eftersom Anette Eriksson tagit initiativet till denna samling blev hon utsedd till ordförande. Sekreterare blev Janette Carlsson. Marianne Bergkvist erbjöd sig att vara kassör. Bojan Pettersson blev utsedd till konsult då hon hade en viss föreningsvana. Det beslutades även att kommande årsmöte skulle förläggas den 8 mars på internationella kvinnodagen. Hösten 2003 åkte Agatha i Skaraborg till Trollhättan på besök. Årsmötet år 2004 hölls i en lokal på Storegården i Skövde. Då valdes Anne-Marie Härefelt till sekreterare. Årsmötet 2005 hölls i Vara.

Några viktiga saker som föreningen har arbetat för under åren 2004/2005 och lyckats genomföra tack vare stort engagemang av Anette Eriksson och Anne-Marie Härefelt,

Bcf Agatha i Skaraborg, är:

● Kortare väntetider

● Lymfterapeut

● Jumbolansen

 
 
 
 
 
 
 

.

 

 

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑